اتونیوز: در این مطلب بر اساس حداکثر ظرفیت شارژ و همینطور زمانی که برای شارژ از ۱۰ تا ۸۰ درصد باطریها لازم است پاسخ این سؤال را میدهیم.
به گزارش اتونیوز، چه دوست داشته باشیم چه نه، عصر الکتریکی آغاز شده است. بله البته مدتی طول خواهد کشید تا این خودروها سهم عمدهای از بازار را تصاحب کنند و شاید پیشرانههای درونسوز همچنان به لطف سوخت مصنوعی یا هیدروژن زنده بمانند اما خودروهای الکتریکی در حال تبدیل شدن به انتخاب اصلی خریداران هستند و حتی بسیاری از پمپبنزینها اقدام به نصب جایگاه شارژ کردهاند. البته این ماشینها هنوز هم با مشکل برد محدود و زمان شارژ طولانی مواجه هستند و درست مثل گوشیهای هوشمند، خریداران خودروهایی با قابلیت شارژ سریع میخواهند. به همین دلیل، قصد داریم با خودروهایی که بالاترین سرعت شارژ را دارند آشنا شویم. بدین منظور، دو معیار را در نظر گرفتهایم که یکی زمان لازم برای شارژ باطریها از ۱۰ تا ۸۰ درصد و دیگر حداکثر ظرفیت شارژ است.
۱۰-جنسیس G80 الکتریکی
جنسیس G80 الکتریکی به لطف بهرهمندی از معماری ۸۰۰ ولتی، قابلیت شارژ ۳۵۰ کیلوواتی را دارد. با این ظرفیت شارژ، ۲۲ دقیقه طول میکشد تا از ۱۰ تا ۸۰ درصد باطریهای ۸۷.۲ کیلووات ساعتی این سدان کرهای شارژ شود. با هر بار شارژ کامل نیز خودرو میتواند تا ۵۲۰ کیلومتر را طی کند.
حداکثر ظرفیت شارژ: ۳۵۰ کیلووات
زمان شارژ از ۱۰ تا ۸۰ درصد: ۲۲ دقیقه
۹-پورشه تایکان
پورشه تایکان اولین خودروی الکتریکی بازار با قابلیت شارژ سریع ۸۰۰ ولتی بود. این خودرو بسته به نسخه با باطریهای ۷۹.۲ یا ۹۳.۴ کیلووات ساعتی ارائه میشود و بردی ۳۳۵ یا ۴۰۰ کیلومتری دارد. حداکثر ظرفیت شارژ تایکان هم ۲۷۰ کیلووات است.
حداکثر ظرفیت شارژ: ۲۷۰ کیلووات
زمان شارژ از ۱۰ تا ۸۰ درصد: ۲۲ دقیقه
۸-آئودی RS E-Tron GT
آئودی E-Tron GT درواقع همان پورشه تایکان با پوستهای متفاوت است. این خودروها اشتراکات فراوانی باهم دارد اما عجیب اینکه در باطری باهم یکسان نیستند زیرا تمام نسخههای E-Tron GT صرفاً با یک باطری ۹۳ کیلووات ساعتی ارائه میشوند. این باطریها از ۵ تا ۸۰ درصد با حداکثر سرعت ۲۷۰ کیلوواتی ظرف ۲۲ دقیقه شارژ میشوند.
حداکثر ظرفیت شارژ: ۲۷۰ کیلووات
زمان شارژ از ۱۰ تا ۸۰ درصد: ۲۲ دقیقه
۷-جنسیس GV70 الکتریکی
به نظر میرسد شارژ ۱۰ تا ۸۰ درصد ظرف ۱۸ دقیقه استاندارد امروزی برای خودروهای الکتریکی باشد زیرا زمان شارژ نیمی از خودروهای لیست ما همینقدر است. نسخهٔ الکتریکی جنسیس GV70 از یک باطری ۷۷.۴ کیلووات ساعتی و معماری الکتریکی ۸۰۰ ولتی بهره میبرد و برد آن با شارژ کامل به رقم قابلتوجه ۴۵۵ کیلومتر میرسد.
حداکثر ظرفیت شارژ: ۳۵۰ کیلووات
زمان شارژ از ۱۰ تا ۸۰ درصد: ۱۸ دقیقه
۶-جنسیس GV60
کراساوور کوچکتر جنسیس GV60 اشتراکات زیادی با GV70 الکتریکی دارد بهگونهای که از همان پکیج باطری ۷۷.۴ کیلووات ساعتی، معماری ۸۰۰ ولتی و حداکثر ظرفیت شارژ ۳۵۰ کیلوواتی بهره میبرد. GV60 اما به دلیل اندازهٔ کوچکتر، وزن کمتر و آئرودینامیک بهتر، برد بسیار بیشتری نسبت به GV70 دارد که به ۵۱۵ کیلومتر میرسد و به همین دلیل در لیست ما در رتبهٔ بالاتری قرار گرفته است.
حداکثر ظرفیت شارژ: ۳۵۰ کیلووات
زمان شارژ از ۱۰ تا ۸۰ درصد: ۱۸ دقیقه
۵-هیوندای آیونیک ۵
تمام محصولات گروه هیوندای که روی پلتفرم e-GMP ساخته شدهاند از ظرفیت شارژ ۳۵۰ کیلوواتی بهره میبرند و آیونیک ۵ هم یکی از آنها است. به همین دلیل، زمان شارژ باطریهای این خودرو هم مثل جنسیس GV60 حدود ۱۸ دقیقه خواهد بود و این خودروها بیشتر با طراحی خود از هم متمایز میشوند.
حداکثر ظرفیت شارژ: ۳۵۰ کیلووات
زمان شارژ از ۱۰ تا ۸۰ درصد: ۱۸ دقیقه
۴-کیا EV6
کیا EV6 هم در اصل همان آیونیک ۵ با چهره و لوگویی متفاوت محسوب میشود؛ بنابراین، در این خودرو هم شاهد همان سرعت شارژ و باطری مشابه هیوندای هستیم. بااینحال، مصرف انرژی EV6 کمتر است بهگونهای که برد آن در نسخهٔ چهارچرخ محرک به بیش از ۴۸۰ کیلومتر میرسد درحالیکه آیونیک ۵ فقط در نسخهٔ محرک عقب میتواند به چنین بردی برسد.
حداکثر ظرفیت شارژ: ۳۵۰ کیلووات
زمان شارژ از ۱۰ تا ۸۰ درصد: ۱۸ دقیقه
۳-هیوندای آیونیک ۶
بازهم تکرار مکررات! معماری ۸۰۰ ولتی، پکیج باطری ۷۷.۴ کیلووات ساعتی، حداکثر ظرفیت شارژ ۳۵۰ کیلوواتی و زمان شارژ ۱۰ تا ۸۰ درصد در ۱۸ دقیقه؛ اما ازآنجاییکه آیونیک ۶ یک سدان است و فرم آئرودینامیکتری دارد، با وجود تکنولوژی مشترک با دیگر برادران خود، به لطف ضریب درگ چشمگیر ۰.۲۱ برد بیشتری برابر با ۵۸۰ کیلومتر دارد.
حداکثر ظرفیت شارژ: ۳۵۰ کیلووات
زمان شارژ از ۱۰ تا ۸۰ درصد: ۱۸ دقیقه
۲-ریماک نورا
پس از خیلی عظیمی از خودروهای کرهای به مدلی کاملاً متفاوت رسیدیم. ریماک نورا یک هایپرکار قدرتمند است که به یک پکیج باطری عظیم ۱۲۰ کیلووات ساعتی برای تأمین انرژی چهار موتور الکتریکی با مجموع قدرت ۱۹۱۴ اسب بخار مجهز است. به لطف ظرفیت شارژ چشمگیر ۵۰۰ کیلوواتی، از صفر تا ۸۰ درصد باطریهای نورا ظرف تنها ۱۹ دقیقه شارژ میشود. چون این شارژ ۱۰ درصد بیشتر از خودروهای قبلی است، این هایپرکار را در رتبهٔ دوم قرار دادیم.
حداکثر ظرفیت شارژ: ۵۰۰ کیلووات
زمان شارژ از صفر تا ۸۰ درصد: ۱۹ دقیقه
۱-لوسید ایر
لوسید ایر در حال حاضر بالاترین سرعت شارژ را دارد. در این خودرو با حداکثر سرعت شارژ ۳۰۰ کیلووات، از ۱۰ تا ۸۰ درصد باطریها ظرف تنها ۱۶ دقیقه شارژ میشود. این مهم به لطف معماری ۹۰۰ ولتی حاصل شده که با ۲۰ دقیقه شارژ ۴۸۰ کیلومتر به برد خودرو اضافه میکند. همچنین ازآنجاییکه ظرفیت شارژ ۳۰۰ کیلوواتی لوسید کمتر از رقبا است، بازدهی باطریهای آن برای مدت طولانیتر حفظ میشود.
حداکثر ظرفیت شارژ: ۳۰۰ کیلووات
زمان شارژ از ۱۰ تا ۸۰ درصد: ۱۶ دقیقه